NK Libre 3e, 4e en 5e klasse PK’s

Nederlands Kampioenschap Libre dagbiljarten Klasse 3-4-5 PK
Oosterhout 31-05-2017

Voor een impressie: ga naar foto’s en klik op NK Libre 3e, 4e en 5e klasse 2017

In ronde 1 kwamen alle 3 de deelnemers uit ons district al aan de bak. Jos Meijer begon in klasse 4 tegen H Bouman uit Rotterdam. Jos die lichtelijk geblesseerd was aan zijn knie, had het vanaf het begin moeilijk. Het is natuurlijk lastig om met een blessure te moeten biljarten, maar daaraan alleen lag het niet, anders doen wij zijn tegenspeler te kort. Deze speler speelde vanaf acquit goed en liep al snel uit. Na 10 beurten liep Jos al tegen een achterstand aan van 21 caramboles. Hij bleef zijn best doen om daar verandering in te brengen en de afstand te verkorten, maar dat stond zijn goed spelende tegenspeler niet toe. Zo eindigde zijn 1e partij na 21 beurten met een 23-50 verlies.
In Ronde 1, 3e klasse moest Jan Hoevenberg aantreden tegen T. Loedeman. Ook hier verliep het niet zoals Jan zou hebben gewild. Na 15 beurten keek ook Jan tegen een achterstand aan van 24 caramboles. Jan ging forceren en tegen zichzelf spelen waardoor hij in deze partij kansloos was. De partij eindigde dan ook in 26 beurten met een 26-70 verlies.
In ronde 1, 5e klasse moest Jan Kolster het opnemen tegen H.Gottschalk uit Gouda. Ondanks dat Jan 25 caramboles minder moest maken dan zijn tegenspeler had Jan het moeilijk. Maar na 25 beurten was de partij toch in het voordeel van Jan beslecht. De eindstand was 20- 33. En omdat Jan er maar 20 hoefde te maken was hij de winnaar van deze partij.
Ronde 2, 4e klasse. Jos Meijer tegen Hans Kuiken. Hier ontstond een spannende partij. Beiden liepen gelijk op tot beurt 25, 32-32. Maar toen kwam er een sterke fase van Jos een fase waarin Jos uitliep naar 44-55 in het voordeel van Jos en waren na de 34e beurt de 1e punten binnen.
Ronde 2 jan Hoevenberg 3e klasse. Jan speelde hierin tegen Aad de Vlaam uit Rotterdam. In deze partij liep het in 1e instantie ook weer niet zo als Jan wilde, maar na 15 beurten was Jan zijn tegenspeler tot op 7 caramboles genaderd. Na 22 beurten was de partij gespeeld en ook hier bleef Jan weer met lege handen staan omdat de eindstand 70-68 was in het voordeel van zijn tegenspeler. Dat omdat Jan in de na-beurt een heel simpel te maken bal had laten liggen. Het was al wel zichtbaar dat Jan de stijgende lijn te pakken had. Wat hoop gaf voor zijn laatste te spelen partij.
Partij 2 Jan Kolster 5e klasse. Over deze partij kunnen we kort zijn de vermoeidheid sloeg al snel toe, waardoor Jan steeds meer de controle op zijn spel verloor. Zijn tegenstandster de latere Nederlands Kampioen Mevr. Ria van der Ven-Luijten, was een maatje te groot voor jan. De partij eindigde na 35 beurten in 16-45 in het voordeel van Ria van der Ven uit Heeswijk.
Partij 3 Jos Meijer 4e klasse. In deze ronde ging het om de 2e plaats van het kampioenschap. Jos lag gedurende ¾ deel van de partij met zijn score aan de goede kant. In de eindfase legde hij een paar niet te missen ballen neer voor zijn tegenspeler, waardoor deze partij alsnog in het voordeel van zijn tegenstander werd beslist. Eindstand van deze partij 45-39 in het voordeel van Gerrit van der Steen uit Berlicum.
Ronde 3 Jan Hoevenberg 3e Klasse. Jan had in de vorige partij al laten zien dat zijn vorm groeiende was en bewees dat in deze laatste partij door ruim te winnen van A. Eerenstein uit Zwolle. In 19 beurten was de klus geklaard met een einduitslag van 41- 70 in het voordeel van Jan. Hierdoor legde Jan alsnog beslag op de 3e plaats in de eindrangschikking.
De 3e wedstrijd 5e klasse van Jan Kolster op dit Nederlands Kampioenschap was tegen Hans Zevenbergen . Ook deze partij ging voor Jan verloren. De pijp was leeg. Jan was blij dat het er op zat. Maar gezien de winst in partij 1 werd ook hij 3e in de rangschikking.
Na afloop van de dag bleek na alle gespeelde wedstrijden de gewonnen partij van Jos Meijer tegen Hans Kuiken ook goed te zijn voor een 3e plaats in de rangschikking.
Eindresultaat: 3 deelnemers van ons district = 3 bronzen medailles.
Verslag door Henk de Wolf